Hypotheken 365

TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
FX.nlVergelijk actuele hypotheekrentes en vraag een offerte aan. Nu berekenen
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Nu berekenen
Hyp365.nlLage prijs vanaf € 849,- voor een compleet advies! Nu berekenen

Verzekeren

NaamWaarom deze aanbieder?

OHRAOHRA - Verzekeringen en bankproducten. Direct geregeld. Nu berekenen
UnivéUnivé biedt alle verzekeringen aan. Altijd 14 dagen bedenktijd! Nu berekenen
HoyHoy.nlHoyHoy (voorheen Verzekeringssite.nl) is de Nederlandse onafhankelijke verzekeraar. Nu berekenen

Wat er allemaal komt kijken bij een hypotheekadvies

Je hebt een afspraak gemaakt voor een adviesgesprek voor het afsluiten van een hypotheek voor je nieuwe woning. Wat wordt er gevraagd en besproken tijdens een adviesgesprek?

Inkomen en koopcontract woning

De hypotheekadviseur zal je vragen een recente loonstrook mee te nemen naar het gesprek. Vaak willen ze ook een jaaropgave zien. Dit is nodig om te je maximale leenbedrag te kunnen uitrekenen, wat afhankelijk is van de hoogte van je inkomen. Heb je een partner en heeft hij of zij ook een inkomen, dan wordt er ook naar dat inkomen gekeken. Voor het aanvragen van de hypotheek is er ook een werkgeversverklaring nodig, waarmee de adviseur controleert of je daadwerkelijk in loondienst bent. Het koopcontract van de woning is nodig omdat er uiteraard rekening gehouden wordt met de koopprijs van de woning.

Gezinssituatie

Met de gezinssituatie wordt bedoeld of je gehuwd dan wel samenwonend bent, of je kinderen hebt, of dat je alleen woont. Dit is allemaal belangrijk voor het berekenen van je maximale leenbedrag. Wanneer je allen woont en geen kinderen hebt om voor te zorgen kun je een groter gedeelte van je inkomen besteden aan het aflossen en betalen van rente van je hypotheek dan wanneer je een gezin hebt te onderhouden.

Leeftijd en toekomstperspectief

Een adviseur kijkt naar je huidige situatie, maar houdt ook rekening met de toekomst. Nu ben je misschien nog jong en heb je nog geen kinderen, maar hoe is dat over tien jaar? Wanneer je dan drie kinderen hebt rondlopen, kun je dan ook nog je hypotheeklasten betalen? Of heb je nu juist kinderen die over vijf jaar het huis uit zijn? Dan heb je meer geld over om bijvoorbeeld extra af te lossen. Ook is belangrijk wanneer je stopt met werken en AOW gaat ontvangen.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn